Bejelentkezés    Regisztrálás    2020. szeptember 28.      Keresés  
   Pályázati eredmények Minimize  

Nemzetközi pályázatok

 

 

Hazai pályázatok

 

 

Leader pályázatok

 

 Nyomtat   
   Nagypáli szabadidő park, Grund megvalósítása Minimize  

 

 

 

 

Célunk, olyan pihenésre, rekreációra alkalmas zöldfelület létesítése, amely hozzájárul a településen élők identitástudatának növeléséhez, a közösségi élet és a társadalmi kapcsolatok erősítéséhez. Olyan tematikus park építése, amely kialakításával esztétikai értékek hordozója, valamint növényalkalmazásával illeszkedik a település, és környezete adottságaihoz. Olyan felületek létrehozása, amely anyaghasználatukban hozzájárulnak az egészséges élet fenntartásához, tájékoztatásul szolgálnak az egészség megőrzéséhez.

Elképzelésünk volt egy olyan koncepció, és park megalkotása, amely számtalan élménnyel szolgál a település, és a környék felnőtt és gyermek lakosságának, ahol különféle színek, felületek, vonalak pozitív ingerként hatnak a zöldfelület használóira.

A park Nagypáli községben, a lakópark közepén elhelyezkedő közel 3700m²-es területen helyezkedik el. A település településrendezési tervében ezt a részt beépítésre nem szánt területként, kifejezetten park létesítése céljára alakították ki.

Labirintus (labirintus belsejében egy fűzből épült kunyhó, és egy csüngő koronájú fa áll, amely mesebeli légkört kölcsönöz)

 

Kilátódomb és környéke: tetején zsalukövekből megépített, fa deszkákkal fedett, 4 tornyú vár áll, a domb tetejére fa deszkákból épített csigalépcső vezet, a domb belsejében a lépcső bizonyos magasságaiból induló, 2db, a dombot ferdén átmetsző „Barlangok” találhatók, a dombot észak-keletről fakorongokból kirakott ösvény kerüli meg, ami a Kneipp részhez kapcsolódik.

 

Kneipp felület

- a dombtól délre kis pihenővel kialakított sétány található.

- funkciójában pihenő, játékfelületet biztosító,  különböző burkolataival felnőttet és gyermeket játszva tanító, az egészséges életmódhoz kapcsolódó tájékoztató táblák elhelyezésére szolgáló parkrész, ahol attraktív látvány térelemek is megjelennek:

 

Fa Kneipp-taposó

Kanyargós ösvény „Kígyó”

„Bálna”

A Kneipp terület pihenőrészéhez kapcsolódóan egy 3m átmérőjű homokozó is található.

Gombaházak

Szalonnasütők

Sportterület

 

 

 Nyomtat   
   A turisztikai termékfejlesztés megvalósítása Minimize  

  A Turisztikai Termékfejlesztés Pályázat nyertese

 

 

Nagypáli Község belterületén lévő Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentruma mellett elterülő erdőben a látogatók számára táblával ellátott sétaútvonalat kíván kialakítani Nagypáli Önkormányzata. A sétaútvonal mentén eső-beállok, kilátó, pihenőhelyek, biciklitároló kerül kialakításra. A tiszta természeti környezet és a csend vonzza a kikapcsolódni vágyó családokat a Nagypáliban kialakított 94 lakótelkes lakóligetből, illetve e megnövekedett turista forgalom miatt az igény az idő szép környezetben való eltöltésére is egyre nő. Az Önkormányzat szívügyének tartja a környezetvédelmet, az erdők mezők tisztaságának megőrzését, így az útvonal mellett szemétgyűjtő edények is elhelyezésre kerülnek. Az ismertető táblák segítségével az arra látogató megismerheti a honos növényeket, állatokat és a zalai táj főbb jellemzőit.

 

 

 A fejlesztés eredményeképpen a jelenleg nem gondozott erdőterület kitisztításra, a környezet értékei megőrzésre kerülne, a túraútvonal mentén felhívhatjuk a figyelmet a környezetvédelemre. A faluba érkező vendégek és a helyi családok számára pihenőhely kialakításával kikapcsolódási lehetőséget tudunk biztosítani, a kilátóhely felállításával láthatóvá válna a falu illetve az Innovációs Ökocentrum megújuló energiaforrás alkalmazásának technológiai rendszere (napkollektoros, napelemes rendszer). Tágabb értelemben a turista forgalom a falu bevételét is megnöveli, falusi turizmus fellendülésére lehet számítani valamint az emberek környezettudatosságát elő lehet segíteni.

 Nyomtat   
   Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentruma Minimize  
Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentruma
 
Jelenleg Magyarországon a környező országokhoz képest nagyon alacsony a megújuló energiaforrások használata. Ezen állapot javítása nem csupán az ország érdeke, de uniós elvárás is egyben. Magyarországon az önkormányzatok, cégek, magánszemélyek nem ismerik a megújuló energiaforrásokon alapuló technikákat, technológiákat, ezek előnyeit. Azért, hogy ez a helyzet megváltozzon, szükséges egy promóciós központ létrehozása, amely ausztriai, magyar mintaprojekteken, tréningeken, gyakorlati tanácsadáson keresztül bemutatja, hogy milyen eredményeket lehet elérni az egyes technológiák alkalmazásával, valamint bemutatja a projektek megvalósításának módját is.
   
Projektkezdés:              2005. 09.
Projektzárás:                 2007. 08.
A pályázó neve:
Nagypáli Község Önkormányzata
A projektpartner neve:
Zala Megyei Fejlesztési Közhasznú Társaság
 
Ausztriai projektpartnerek:
Europäisches Zentrum für Erneuerbare Energie Güssing
Verein " Alm- und Weideland Niederösterreich Alpenostrand "Sektion " Erneuerbare Energie"
Regionaler Entwicklungsverband Industrieviertel
 
 
Az önkormányzatok nehéz anyagi helyzetben vannak, számukra a költségek csökkentésének egyik módja az energiajellegű kiadásaik csökkentése. A megújuló energiaforrások bevonása nem csupán az önkormányzatok helyzetét javítja, hanem a cégek versenyképességét, eredményességüket növelheti. A megújuló energiaforrás használatát célzó beruházások magánszemélyeknél, családi házaknál is hozzájárulnak az energiaköltségek csökkentéséhez. A beruházások megvalósulásával nem csak a kiadási oldal csökken, hanem pótlólagos bevétel is keletkezik, hiszen a beruházások eredményeit majd az áramszolgáltatók átveszik, így fejlesztések valósulhatnak meg. A projekt megvalósulásával hosszú távon elérhetjük, hogy a régió kevésbé fog függeni a fosszilis energiahordozók importjától, amely eredmény elősegíti az Európai Unió energiajellegű célkitűzéseinek megvalósulását.
 
Tevékenységek
  • Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentrumának létrehozása, 6 vállalkozás (ausztriai és magyar) betelepítésével
  • Best-Practice kiadvány, Megvalósítási útmutató készítése az INTERREG IIIA jogosultsági területén megvalósult mintaprojektekről (Biomassza, Biogáz, Napenergia, Szélenergia, Geotermikus energia, Energiaültetvények), melyek tartalmazzák az egyes projektek létrejöttét, legfontosabb adatait.
  • Know-how tréning tartása a magyar energetikai szakemberek részére, ausztriai előadókkal, gyakorlati alkalmazásokat bemutatva. Célcsoport: Falugazdászok, polgármesterek, energiagazdálkodási szakértők, mérnöki irodák
  • Témák: Biomassza, Biogáz, Napenergia, Szélenergia, Energiaültetvények. Tematika minden egyes témához: általános ismeretek, gyakorlati példák bemutatása, házi feladatok kiértékelése (minden résztvevő kidolgoz 1 feladatot minden témában), Összesen: 15 nap
  • Regionális energiakoncepció és fejlesztési terv kialakítása: Zalaegerszegen, Szombathelyen és Sopronban konferencia tartása a projekt prezentálására, a felmérés megalapozására
  • Konferenciák, workshopok, tudatformáló akciók rendezése a kedvezményezetteknek, szakértőknek. Rajzverseny iskolásoknak. Iskolásoknak előadások tartása a megújuló energiaforrásokról, a hulladékgazdálkodásról.
Várható eredmények
A projekt során elvégzett tevékenységek eredményeként felépül a Megújuló Energiaforrások Ökocentruma Nagypáliban, ahol 6 megújuló energiával foglalkozó cég biztosít tanácsadást szakterületükön. Az ökocentrumban nem csupán tanácsadói tevékenység, de tréningek is megvalósulnak majd. A projekt során 3 konferencia (2 regionális és 1 interregionális) kerül megrendezésre a célcsoport tagjai számára, a megújuló energiaforrások használatának népszerűsítésére. A konferenciákat egy 15 napos tréning követi, ahol az érdeklődők mélyebb ismereteket sajátíthatnak el a Biomassza, Biogáz, Napenergia, Szélenergia, Energiaültetvények témakörökben. A projekt során elvégzett kereslet-kínálat felmérés alapján létrejön a régió ZÖLD KÖNYVE, amely a régió 5 éves energiakoncepcióját és fejlesztési tervét tartalmazza, amely megvalósulása esetén több tízezer kW energiát biztosít a régió számára, valamint biztosítja új munkahelyek kialakításának feltételeit, és pótlólagos jövedelemforrást jelent a régió önkormányzatai, vállalkozásai, lakosai számára. Megújuló energiaforrásokon alapuló mintaprojekteket tartalmazó best practice könyv kiadása is megvalósul a projekt során, amely kiosztásra kerül a régió összes önkormányzata és az érdeklődő cégek részére.
A fejlesztés költségigénye 173 903 388 Forint, melyhez az Európai Unió és a Magyar Köztársaság 90%-os támogatást biztosít a Magyarország-Ausztria INTERREG III A program keretében.
Amennyiben a célkitűzések valóra válnak, a Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentruma által generált projektek az átadástól számított 5. év után évente 4 574 Millió Forint értékben termelnek megújuló energiaforrások által létrehozott energiát, ilyen mértékben helyettesítve a foszilis energiahordozókat, hozzájárulva a tisztább környezethez, a fenntartható fejlődéshez.
 Nyomtat   
   Önkormányzati épület felújítása - Biosolár rendszer kiépítése Minimize  

 

Pályázat:
 Zala Megyei Területfejlesztési Tanács  CÉDE
 
Projekt kezdete:     2004. október hó
Projekt befejezése: 2004. november hó
 
Célja:
A Közösségi ház és a hozzá kapcsolódó épületek fűtés korszerűsítése, a túlterhelt fűtési rendszer napkollektorral történő tehermentesítése.
 
A központi kazánházban kialakított rendszer biztosítja a közösségi ház, az orvosi rendelő, az önkormányzati irodahelyiség, szolgálati lakás és a bérbe adott önkormányzati bolt helyiség melegvíz-fűtés ellátását.
 
A közösségi ház tetőszerkezetén elhelyezett napkollektor 140 m2 nagyságban
2 db fa elgázosító ATMOS kazán beszerelése, melyet erdőből nyert faaprítékkal használnak
 

A beruházást követően 70%-os megtakarítás érhető el a gázköltségek tekintetében

 

Az alkalmazott technológiánál a szilárd fűtőanyagként fa-származékot használunk, amely a beépítésre került fa elgázosító kazánban mintegy 90%-os hatásfokkal ég el, így a kéményen távozó égéstermék mennyisége és koncentrációja 45%-kal kedvezőbb, mint a korábbi kazánoké

A napkollektoron nyert energiához környezetkárosító hatás nem társul
 Nyomtat   
   Kogenerációs kiserőmű projekt Minimize  

 

Pályázat:
Phare CBC 2003. évi alapjából jelentős támogatásban részesült
 
Célja:

Biomassza alapon működő távfűtő-rendszer kiépítés megvalósíthatósági tanulmányának elkészítése a község határában létesülő Lakópark, az új Innovációs Központ, a Turisztikai Központ, a község régi lakóházainak egy része és az Önkormányzat épülete hőellátása végett. 

Megegyezik az Európai Unió energiapolitikai és területfejlesztési céljaival

 

Bio-kogeneráció: korszerű, kipróbált technológiával állítanak elő faaprítékból gázt és ennek a fagáznak a gázmotorban történő eltüzelésével termelnek villamosenergiát és hőt

 

A kogenerációs bio-áramtermelés:

 

 Ez a szintén igen költséges létesítmény bevételt termel a működtető részére, ezért a megfelelő nagyság és műszaki megoldás alkalmazása esetén javítja a hőellátás piaci helyzetét.

 

Viszonylag nagy napkollektor felület beépítése:

 A napkollektorok által szolgáltatott hőenergia bevitelének előnye a távfűtő rendszerbe, hogy egyszeri magas beruházási költség árán igen alacsony üzemeltetési költség mellett szolgáltat energiát.

 

A projekt eredményei:

 Nyomtat   
   Biomassza erőmű tanulmány Nagypáliban Minimize  

 

 Ausztria-Magyarország INTERREG IIIA

 

Projekt kezdete:  2007. június 1.

Befejezés:  2008. március 31.

 

Célja:

A biomassza a napenergia megkötésének legegyszerűbb, legolcsóbb módja.

a kedvezőtlen környezeti hatásokat eredményező és egyre drágább energiahordozók válthatók ki,

környezetünk tisztán és egészségesen tartása a későbbi generációk számára

kedvezően befolyásolná a környék munkanélküliségi mutatóinak alakulását,

a lakosság életszínvonalának növekedését, a hátrányos társadalmi helyzetűek integrációjára, a nők és roma közösségek esélyegyenlőségének biztosítását

 

Tartalma:

Megvalósíthatósági tanulmány elkészítése

Szakmai workshop lebonyolítása két időpontban

 Nyomtat   
   Nagypáli lakópark Minimize  
Nagypáli Lakópark
 
   
Néhány éven belül megkétszereződhet a kistelepülés lakóinak száma, amint beépül a rendezési tervben kijelölt 12 hektáron a kertvárosi lakótelep. Legutóbb 1992-ben volt telekalakítás Nagypáliban, s az akkori 24 házhely mind elkelt.
Ám, az érdeklődők serege inkább szaporodott, ezért is gondolt merészet az önkormányzat, s fogott hozzá a kertvárosi lakótelep megvalósításába. Az igényeket érzékelve 16 tulajdonostól teleket vett az önkormányzat, elkészítette a rendezési tervet, benne az új lakótelepet a szervesen hozzákapcsolódó szabadidős megoldásokkal. A mintegy 12 hektáron 94 lakásos kertvárosi lakótelep terveit álmodta meg az egerszegi Vámosi és Társa építésziroda alkotóközössége. Nyolc kilométerre van csak a „szabadság minden lehetséges fokát” magán viselő település a megyeszékhely zajától, forgatagától. Tíz perc kocsival a béke és nyugalom szigete, nem véletlen a nagyfokú kíváncsiság a terv iránt. Akkor 317-en éltek a faluban, de ha megépül a lakótelep, akkor kétszer ennyien lesznek majd.

 

„Az volt a szándékunk, hogy a területen a 21. század igényeinek megfelelő életkörülményeket teremthessen ki-ki a családja számára.” - Köcse Tibor polgármester
Bizonyos keretek között szabadon beépíthető utcasorok fogják közre a központi szabadtéri pihenőövezetet. A bolt, a vendéglő, a szolgáltatóegység a gazdagon fásított lakótelep bejáratánál lesz, nem kell hajnali zajos tejeskocsikkal „álmodni” senkinek. A lakótelep szerkezete eltér a hagyományostól. Kör középpontú, kicsit franciás, kicsit amerikaias jellegű, legalább is szakítva a keresztbe, hosszába utcaszerkezetekkel. A kör közepére egy pihenőparkot képzeltünk el, ahonnan sugarasan ágaznak el az utcaszektorok. Úgy gondoltuk, így jobban meg lehet őrizni a „csendes nyugalmas hely” jelleget. Még arra is figyelemmel voltak a tervezők, hogy a háztulajdonosok saját kocsijaikat is a sövénykerítésen belül parkoltassák. Az egyes telkek mérete 700-1250 négyzetméter között változik. A míves villanyoszlopok kivételével egyetlen közmű sem tolakodik a felszínre; minden vezetéket eltüntettek a szem elől. A tervek szerint minden egyes telket már kiépített közmű csatlakozási pontokkal értékesítenének. Mindenesetre vannak komoly befektetői szándékok a térségben. Az útalap is elkészül az építkezések megkezdése előtt, a végleges utat pedig akkor készítik el, amikor legalább a hatvan százalékos beépítettséget eléri a terület. A tervező a forgalmi rendet 30 kilométeres sebességtartással alakították ki, s a lakóterületen azonnal kerékpárutat is építenek, ami a biztonságot szolgálja.

2003 május 9-én pénteken Köcse Tibor, Nagypáli polgármestere és Hoffmann Ödön, a Hoffmann Rt. elnök-vezérigazgatója a leendő lakóparkhoz vezető út kezdőpontjánál jelképesen elindította a település arculatát alapjaiban megváltoztató kivitelezést. A Hoffmann Rt. megvásárolta a területet, kiépíti a teljes közműhálózatot, értékesíti a lakótelkeket – erről szól a megállapodás. A közterületeket az önkormányzat visszakapja majd, ez is a szerződés részét képezi.
Természetközeli csend, nyugalom, tiszta levegő, kiváló infrastrukturális ellátottság, jó közlekedési kapcsolat.. A lakópark mielőbbi benépesítését joggal mozdíthatják elő az önkormányzat településfejlesztési elképzelései. A létesítendő biomassza-fűtőművel szeretnék biztosítani a most épülő házak fűtését és a melegvíz-szolgáltatását, illetve az ugyancsak tervezett nagytérségi innovációsközpont és turisztikai ökofalu pedig széles réteget vonzhat az egyre inkább regionális szerepkörhöz jutó településre.
A lakópark közműveinek kiviteli munkáit és a telkek értékesítését az A.M.N.O.N. Építőipari Kft végzi. A létesítmény kivitelezésének első ütemében 49 telket már közművesítettek, az érdeklődéstől függően a második ütemre várhatóan jövő tavasszal, de legkésőbb ősszel kerülhet sor. A telkek egyharmada már elkelt, s szemmel láthatóan egyes tulajdonosok már be is költöztek, mások a tavasz beköszöntével megkezdték az építkezést. Ez idáig jellemzően fiatal családok vásároltak telket, akik többségében a könnyűszerkezetes házak építése mellett döntöttek. A lakóliget rendkívül vonzó környezetben épül meg. A területet három oldalról erdő övezi, ideális környezetet biztosítva mindazoknak, akik mindennapjaikat tiszta levegőn szép környezetben kívánják eltölteni. Egyenlőre a hagyományos közművek épültek ki, azonban az önkormányzat fejlesztési projektjének előrehaladásával a meglévő lakóépületek is csatlakozhatnak a létesülő bio fűtőműhöz, hogy a rendszerről biztosíthassák a fűtést és melegvíz-ellátást, kiváltva ezzel az egyre drágább földgázfelhasználást.
Nincs mindenkinek konkrét elképzelése arról, hogy telkére milyenházat szeretne építeni, vagy ha elképzelése van is, esetleg kivel valósítsa meg. Az A.M.N.O.N. Építőipari Kft, hogy megkönnyítse a választását és az elképzelésének megvalósítását, a lakóházak megépítésénél kulcsrakész megoldásokat is biztosít a telekvásárlók számára. Több építőipari céggel felveszik a kapcsolatot, amelynek komplett és kedvező ajánlatokkal állnak rendelkezésre. Ezekből a technológiákból és típustervekből a tulajdonosok tetszés szerint választhatnak de természetesen egyéni építkezésre is van mód.
A lakópark telkeinek értékét fogja növelni az önkormányzat által készített pályázatok sokasága, amelyek közül várhatóan több projekt támogatást nyerhet. Köcse Tibor polgármester úgy véli, a megvalósuló programok által Nagypáli a térség egyik centrumává válhat, mivel a tervezett beruházások következtében regionális szerepkörhöz jut. Pályázatok többsége a megújuló energiák hasznosításához kapcsolódó ipari és turisztikai fejlesztés, amelyek jelenleg hiányoznak a régióból. Úgy véli, mivel elsőként léptek e területen, az elképzeléseik valóra válhatnak.
Ugyancsak a lakóparkhoz kapcsolódik a Zala Megyei Fejlesztési Kht. nyertes pályázata: a létesülő Zala völgye kerékpárút Nagypálin átvezető egyik szakasza érinti az új lakóövezetet. A fejlesztéseknek köszönhetően nemcsak olcsó fűtés, meleg víz, hanem tucatnyi új munkahely is lesz a faluban. Az itt élők joggal érezhetik azt, hogy érdemes Nagypáliban lakni.
Aki ebbe a szép és családias környezetbe szeretne költözni, érdeklődhet az A.M.N.O.N. Építőipari Kft. irodájában  Zalaegerszegen, az Ady u. 25. szám alatt, illetve telefonon a 92/330-305-ös számon, vagy megtekintheti weblapjukat a http://nagypali.amnon.hu oldalon.”
 
 Nyomtat   
   Turisztikai Termékkapcsolódások Projekt bemutatása Minimize  

A projekt a 2003-as Magyarország-Horvátország Phare CBC Kísérleti Kisprojekt Alap keretében, az Európai Unió és a Magyar köztársaság támogatásával valósult meg.

"Turiszisztikai Termékkapcsolódások"

Horvátország-Magyarország Phare CBC kísérleti Kisprojekt Alap

HU-Cro/03/05 17.

 

A projekt előzményei

mind Zala megye, mind pedig Muraköz, Kapronca-Krizsevác, Verőce-Drávamente, Eszék-Baranya megyék messze földön híresek természeti adottságaikról, az itt található táj szépségéről, az emberek vendégszeretetéről. Ebből eredően a turisztika és a vendéglátás ezen megyék gazdaságának egyik húzóerejét képezik. Az elmúlt évtized kiemelt erőfeszítéseinek köszönhetően számos területen előrelépés és fejlődés történt a térségben, az itt elérhető attrakciók promóciós háttere nagymértékben megerősödött.

A turisztikai fejlődés következő lépcsője az a fázis, amikor az attrakciók közötti kooperációs potenciálok kihasználásával az egész térség turisztikai vonzerejét kínáljuk egy jóval nagyobb látogatói kör (Európa vagy a világ már részei) számára. Jelen projekt ebből a megfontolásból az attrakciók közötti kapcsolódási lehetőségek feltárásával próbál hozzájárulni a térség további fejlődéséhez. A projekt a 2003-as Magyarország-horvátország Phare CBC Kisprojekt Alap keretében, az Európai Unió és a Magyar

Köztársaság támogatásával valósult meg, Nagypáli Önkormányzatának projektvezetési tevékenysége alatt.

 

A projekt feladatai:

A projekt fő fázisai a következők

1. Turisztikai attrakciók és kapcsolódási lehetőségek feltérképezése

           *a nyugat-magyarországi és észak-horvátországi turisztikai szereplők feltérképezése (különös tekintettel a hátarmenti térségekre)

           *a turisztikai interaktivitás szempontjából kb. 10-10 szervezet kiemelése, és ezek működési területének, szolgáltatásainak, infrastruktúrájának bemutatása

           *a termékkapcsolódási és kooperációs potenciálok meghatározása

           *mindezek alapján javaslat összeállítása a szervezetek együttműködésére

2. Kiemelt attrakciók képviselőinek bevonásával a kapcsolódási lehetőségek megvitatása

           *workshopok keretében a kapcsolódási lehetőségek áttekintése és elemzése

           *konkrét szolgáltatáskapcsolódási programok megfogalmazása

3. A projekt konklúzióit összefoglaló kiadvány elkészítése

           *A projekt megfontolásainak, tevékenységeinek és eredményeinek bemutatása

           *A projektbe bevont 10-10 szereplő (attrakció) egyéni bemutatása

           *A 10-10 attrakció közötti kapcsolódási lehetőségek elemzése eredményeként kidolgozott, szolgáltatáskapcsoláson alapuló programok bemutatása

 

A tanulmány célja

Jelen tanulmány a projekt első fázisának tevékenységeit, a kapcsolódó információkat és az eredményeket foglalja össze. Elsőként a témához kapcsolódó fő turisztikaelméleti kérdések kerülnek bemutatásra, a teljesség igénye nélkül, ám a projekt szakmai igényességének megalapozása szándékával. Feltétlenül fontosnak tartottuk a projekt által érintett öt megye bemutatását, nemcsak turisztikai, hanem történelmi, gazdasági szempontból is. Úgy gondoljuk, hogy a helyi sajátosságok általános ismerete nem nélkülözhető bármilyen kapcsolódási lehetőségek elemzéséhez. E részhez kapcsolódóan külön fejezetben kitérünk az érintett megyék turisztikai statisztikai áttekintésére is. Ezt követően bemutatjuk a térség legfontosabb elérhető attrakcióinak listáit, amelyek összesen 14 kategóriába sorolva mutatják be az itt elérhető attrakciókat, horvát és magyar oldalon. Kiválasztásra került magyar és horvát oldalon 10-10 attrakció, amelyek részletes ismertetése után az azok közötti kapcsolódási potenciálok elemzése következik.

 Nyomtat   
   Turisztikai Termékkapcsolódások Projekt elemei Minimize  
 Nyomtat   
Kezdőlap Hírek - Közlemények Köszöntő Történelem Szervezet Események Eredmények Fejlesztések Civil szervezetek Galéria Naptár Térkép Labdarugó csapatunk Tourinform Iroda NFÖ NFÖ, PMI közzététel Zala-Menti Turisztikai Közh. Egy. Rólunk írták... Próba
(c) SimCorp, 2008-2010    Adatvédelmi leírás