Bejelentkezés    Regisztrálás    2020. szeptember 28.      Keresés  
   Köszöntő Minimize  

 

Tisztelt Látogató!  

 

 

Nagypáli község polgármestereként üdvözlöm megújuló honlapunkon, amely bemutatja településünk  múltját, jelenét, és elképzelt jövőjét.

Zalaegerszegtől nem túl messzire, a Zalai dombságra jellemző táj környezetében, erdőkkel, szőlőültetvényekkel és gyümölcsösökkel körbevett helyen lelhető fel a 485 lélekszámú falu.       

A dombok aljánál lévő völgyekben húzódó kis patakocskák, a békés erdei tisztások, a rendezett szántóföldek és a zöldellő rétek különleges nyugalmat sugároznak az itt élő embereknek és az idelátogató vendégeknek.

   
 

Talán ezért is kedvelték meg az első ide települők ezt a helyet, amely már ősidők óta lakott. A község nevével először 1439-ben találkozhatunk írott forrásainkban „Pály” formában. A település jövőbeni fejlesztési elképzeléseit is ezen értékek megtartása és új értékekkel való gyarapítása jellemzi.

A község napjainkban dinamikusan fejlődő, a lakosság összetételét tekintve fiatalodó képet mutat. Gyors ütemben halad a Lakóliget kiépítése, ahol új és igényes lakóházak épülnek, jelezve, hogy érdemes itt letelepedni.

 

A csodálatos természeti környezet miatt a község fontosnak tartja a turizmus fejlesztését, emellett másik nagy feladatának tekinti környezetvédelmi szempontból is fontos kívánalmaknak megfelelő Megújuló Energiaforrások 1nnovációs Központjának megvalósítását, valamint agrárenergetikai gazdálkodás, ökoenergiagazdálkodás és ökoturizmus-idegenforgalom megvalósítását. Ennek érdekében a rendszerváltás óta a község vezetősége minden lehetőséget megragad, így különösen mind a hazai, mind az EU-s pályázatok kiaknázását tekintő fő céljának.

10 évre visszamenőleg a pályázatok benyújtásával jelentős eredményeket tudhat magáénak a település, mint például a gázvezeték- valamint szennyvízhálózat, és a csillagpontos kábeltelevíziós rendszer kiépítése, a Közösségi Ház, a Ravatalozó, valamint az Innovációs Ökocentrum megépítése, illető1eg a Kogenerációs Biomassza tervdokumentáció, valamint Nagypáli turisztikai jövőkép koncepciójának elkészítése.

Önkormányzatunk fontos és kiemelt céljának tekinti a falu közösségi életének és az itt élő emberek életminőségének folyamatos javítását. Ennek érdekében szervezi különféle társadalmi civil szervezeteket, és kiemelt figyelmet fordít az ifjúságtói kezdve az idősebb korosztályig a kapcsolattartásra. 

 

Egyéb iránt a települést az erős összefogás és az itt élő emberek együttműködése, tenni akarása jellemzi. Szívesen fogadják az ide látogató embereket, amit testvér-települési kapcsolat megvalósítása és hazai, valamint külföldi idelátogató vendégek szívélyes fogadása jellemez.

A település lakóinak és vendégeinek szórakozási lehetőséget nyújt az 1996ban épült Közösségi ház, valamint az évente rendszeresen megrendezésre kerülő programok, mint például Nagypáli Napok rendezvénysorozat, Sportnap, Mikulás ünnepség, Idősek Napja, Mindenki karácsonya, Offroad országos bajnokság és Eurotrial futamának megrendezése.

Ez a szép zalai táj változatossága, formája, színei, hangulata, valamint a lakók vendégszeretete és kedvessége az idelátogató vendégek számára örök élményt nyújt. 

                                          Köcse Tibor polgármester 

  Elérhetőségeink:

 

8912 Nagypáli  Arany János utca 26.

tel/fax: 06/92 564-040

E-mail: nagypali-onkormanyzat@zelkanet.hu

 Nyomtat   
Kezdőlap Hírek - Közlemények Köszöntő Történelem Szervezet Események Eredmények Fejlesztések Civil szervezetek Galéria Naptár Térkép Labdarugó csapatunk Tourinform Iroda NFÖ NFÖ, PMI közzététel Zala-Menti Turisztikai Közh. Egy. Rólunk írták... Próba
(c) SimCorp, 2008-2010    Adatvédelmi leírás