Bejelentkezés    Regisztrálás    2020. szeptember 28.      Keresés  
     Minimize  

Mikrotérségek dinamikus fejlődésére alakult a Nagypáli Fejlesztési Övezet KFT

 

Nagypáli Önkormányzat vezetése felismerte azt a tényt az előző évek tapasztalatai alapján, hogy a fejlett Nyugat-Európai országok befektetői térségünkben a bekövetkezett európai recesszió miatt nem akarják a gazdasági együttműködést.

Sem szabad tőke, sem szabad piac az úgynevezett nyugati országokban jelenleg nem található. Viszont az olajból és gázból adódó bevételekből, valamint az ésszerű gazdaságfejlesztési programokból adódó gazdálkodásból közel – távol kelet, Ázsia és Afrika olajban gazdag országaival történő együttműködés kitörési pontokat jelenthet számunkra.

Ezekben az országokban a belső fogyasztás nő, jelentős nagyságrendű a GDP növekedése, a beruházások, fejlesztések, a beruházások száma ezt tükrözik, a gazdasági növekedés 6 és 12  % között van.

Mindezek miatt céloztuk meg ezt a térséget, gazdaságfejlesztési törekvéseink potenciális lehetőségeként a velük való együttműködés kapcsán.

 

Nagypáli Fejlesztési Övezet KFT mintegy 10 hónapos működése alatt komoly gazdasági és kulturális kapcsolatokra tett szert, fenti térségek több országával, szakembereivel, vállalataival. Többek között Indonéziával, Iránnal, Szaúd-Arábiával, Szudánnal.

A fenti országokkal a tárgyalásokban nagykövetekkel való konzultáció szintjéig jutottunk el, de vannak olyan országok, ahova már mikro térségeinkből polgármestereket, gazdasági szakembereket is bevontunk a folyamatba ( Irán ). Szudánnal gazdasági iroda Karthumi megnyitásának ügyét folyamatba helyeztük és egy félmilliós várossal testvér települési megállapodást kötöttünk. Január hónapban Indonézia magyarországi nagykövete és gazdasági képviselete ellátogat Nagypáliba és bemutatjuk a Zala megyei partnereinket is. Tervezzük a térségben iszlám kiállítás és kultúra bemutatóját Szaúd-Arábia nagykövetének részvételével.

 

Jövő év első felében cégünkkel együttműködő partnereink közül többekkel külföldi delegációkban is részt veszünk.

 

Bolek Zoltán, mint a cég ügyvezetője bízom abban, hogy a Nagypáli Önkormányzat által létrehozott és irányított cég azon mikro-térségeknek, akik megállapodással csatlakoztak hozzánk, amely már nemcsak Zala megye, hanem Vas és Heves megye dinamikusan fejlődni akaró régióinak nyújt lehetőséget.

 

 Nyomtat   
     Minimize  

Nagypáli Fejlesztési Övezet

 

Indonéz kapcsolatok építése

 

Brüsszeli kapcsolatépítés

 Nyomtat   
   Documents Minimize  
 TitleOwner TestCategoryModified DateSize 
Nagypáli Fejlesztési Övezet N.Kft. - CéginformációAttila Simon 2011. 11. 03.UnknownDownload
 Nyomtat   
Kezdőlap Hírek - Közlemények Köszöntő Történelem Szervezet Események Eredmények Fejlesztések Civil szervezetek Galéria Naptár Térkép Labdarugó csapatunk Tourinform Iroda NFÖ NFÖ, PMI közzététel Zala-Menti Turisztikai Közh. Egy. Rólunk írták... Próba
(c) SimCorp, 2008-2010    Adatvédelmi leírás